1980 Charging System Problem

by Jack
(Old Saybrook,Ct.)

Battery is discharging.With engine running,only reading about 13 volts on car's voltmeter gauge which agrees with the reading from a voltmeter hooked up to the battery.At the alternator is where the readings are very unusual.The small brown exciter wire has 1.5 volts with the key on engine off and 30 volts with engine running.The red wire at the plug has 13.1 volts both KOEO and KOER. The red output wire shows overcharging with 177 volts.Could this be a problem with the ignition switch or the dash printed circuit? (battery is fairly new with clean connections,alternator is new,cleaned chassis grounds)

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to C3 Corvette Ask!.
























Chris Trautman @ Corvette Assembly Plant 2019

About Us: Corvette Web Central | Owner Bio: Chris Trautman

Established in 2008 by Chris Trautman, Corvette Web Central quickly grew into one of the top leading Corvette enthusiast websites globally. 

"This website is a passion of mine just as much as being a Corvette owner," says Chris.  He was frustrated trying to find information on the internet about Corvettes which was was not biased or influenced somehow. 

He has owned three Corvettes over the last twenty years and does not plan to stop owning one anytime soon.

Note: Some links on this page are part of our affiliate program and provide a small portion of proceeds to fund the administrative costs and to fund more product reviews.  We are not paid to perform the reviews or are we given any products for free.  

You might like these