charge system fault message while driving, lights/electronics failed and car died

by julie
(oklahoma)

jumped several times just to get car home. replaced alternator, charged battery and started car. car started fine but got charge system fault message again and new alternator would not charge battery. drove it to a parts store where battery checked out good but alternator only putting out 11.5 volts. during the drive, radio would not power on, AC would not power on. horns, turn signals and heads up worked.

what could be wrong? did i just get a bad alternator or could something else be wrong here? 02 automatic

thanks.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to C5 Corvette Ask!.
























Chris Trautman @ Corvette Assembly Plant 2019

About Us: Corvette Web Central | Owner Bio: Chris Trautman

Established in 2008 by Chris Trautman, Corvette Web Central quickly grew into one of the top leading Corvette enthusiast websites globally. 

"This website is a passion of mine just as much as being a Corvette owner," says Chris.  He was frustrated trying to find information on the internet about Corvettes which was was not biased or influenced somehow. 

He has owned three Corvettes over the last twenty years and does not plan to stop owning one anytime soon.

Note: Some links on this page are part of our affiliate program and provide a small portion of proceeds to fund the administrative costs and to fund more product reviews.  We are not paid to perform the reviews or are we given any products for free.  

You might like these